אכסנאי בחנוכה ומוקצה בשבת

שאלה:

חנוכה שמח

לאחר שאבא של חבר שלי נפטר, הוא ואשתו וילדיהם עברו לגור עם האמא האלמנה לכמה שנים כדי שלא תהיה לבד. למיטב ידיעתי הם משלמים לה כל חודש כ2000 שקל, אני לא יודע אם הם גם מתחלקים בהוצאות של חשבונות וקניות בסופר וכו', אבל נדמה לי שכן.

האם זה נחשב שהם סמוכים על שלחן השוויגער והם יוצאים ידי חובה בהדלקה שלה?
לא מצאתי הגדרה ברורה של סמוך על שלחן בעל הבית…
2. צעצוע שאחד הילדים הדליק ולא מפסיק לעשות רעש, האם מותר בשבת להזיז אותו ולשים אותו בחדר אחר (היינו, האם זה ייחשב לצורך גופו או מקומו? הרעש מאד מעצבן).

תשובה:

שלום וברכה

אם הם משתתפים בהוצאות הבית הם לא סמוכים על שולחנה. כמו כן כאשר משלמים שכר דירה, ראה מה שכתבנו בענין זה כאן.

כשהרעש מפריע זה נחשב צורך מקומו, יש צורך להוציאו כדי לחיות שם בחדר.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, בקשר לשאלה השנייה, אפרט טיפה יותר. מדובר במובייל שאחד הילדים הדליק. הספק שלי היה אם מותר להזיז אותו כאמור, אך אשתי העירה אולי לנכון שגם להסיר את ההברגה יכול להיות שאסור משום בונה וזה לא דומה למלחייה וקליקס וכד' שזה דרך שימושם, כי המובייל אמור באופן אידיאלי להשאר מוברג ללול?