שמירת העינים – זהירות מהרהורי עבירה – כיצד?

שאלה:

שלום וברכה,
אני מרכיב משקפיים עם מספר די גבוה, 5 וחצי.
רציתי לשאול:
א. האם יש מעלה מצד שמירת העיניים להוריד אותם במקום שיש פחות צניעות, או שיש בזו חסידות של שוטה וכו' שאין מנהג הבריות להתנהג כך? שואל כי שמעתי מרב אחד שאין זה מנהג ישר.
ב. האם מצד המעלה הנ"ל, יש עניין לוותר על ניתוח לייזר בעיניים בכדי שתתאפשר שמירת עיניים ברמה טובה יותר?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מסתבר שיש בזה מעלה, אבל צריך גם לדעת את הגבול הנכון ואסביר. בנושא של שמירת העינים צריך לדעת תמיד גם לתת את הגבול הנכון, משום שהעיסוק בענין זה מביא שחושבים עליו הרבה והוא הדלת האחורית של היצר הרע להכניס את כל ההרהורים הרעים, הצורה הכי טובה להשאר במעלות רוחניות היא לא להתעסק בכל זה יותר מידי, פשוט להכניס כהרגל בחיים שלא מסתובבים במקומות פרוצים, מרבים בלימוד תורה וגמרנו, בלי לתכנן יותר מידי ולעשות יותר מידי סביב הנושא, מה שרק גורם לחשוב עליו יותר ויותר.

שבת שלום וחנוכה שמח.