לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בקשת סליחה מהכלב

שאלה:

שלום כבוד הרב. האם יש אפשרות לבקש סליחה מבעל חיים שנפטר או מהקדוש ברוך הוא על צער שנעשה לבעל החיים? איך מכפרים על צער בע"ח?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

אין מה לבקש סליחה מבעל חיים שנפטר, אין לו נשמה ובכלל האיסור של צער בעלי חיים הוא יותר בין אדם למקום, ואין ענין של בין אדם "לחברו" ככל שמדובר בבעל חיים… ניתן לחזור בתשובה ככל איסור שעוברים עליו חלילה שניתן לכפר על ידי חרטה וידוי וקבלה לעתיד. כמובן שצער בעלי חיים זה רק פגיעה פיזית ישירה בבעל חיים.

שבת שלום וחנוכה שמח.