בזיך מנוקב לנר חנוכה / חובת כלי בנר חנוכה

שאלה:

קניתי מנורת כסף חדשה ונתתי בה ביום הראשון הרבה שמן שהיה ראוי לדלוק כשלש שעות, אך להפתעתי אחר כשלשת רבעי שעה כבה הנר, כשקרבתי למנורה גיליתי להפתעתי כי השמן נטף מהבזך במקום חיבורו בבורג לקנה המנורה, ודרך מקום הבורג נטף השמן, האם יש חיסרון במעשה ההדלקה או כיון שסו"ס דלק שיעור זמן הראוי יצאתי יד"ח. והאם זה תלוי אי בעינן כלי להדלקה.

תשובה:

שלום וברכה

יתכן שלהצד שיש חובת כלי יש חסרון, שכן מצינו לענין נטילת ידים דיונים רבים לגבי כלי שמוציא משקה שאינו נחשב כלי, וראה בזה בשערי תשובה סי' תרעג סק"ח בשם חסד לאברהם, אולם ראה בשו"ת שבט הלוי ח"ח סי' קנז, שו"ת אז נדברו חי"ג סי' מט שבכל הפוסקים הקדמונים לא מצינו דין כלי בהדלקת הנר. ומכל מקום המחמיר תבוא עליו הברכה, שכן מצינו באבני נזר סי' תק שהביא כמה ראיות לדברי השערי תשובה.