משכיר דירה לאברך במחיר נמוך – קיזוז ממעשר

שאלה:

מי שמשכיר דירה לאברך, ויכול לקבל עליה לכאור' יותר [בערך 300 ש"ח], ולא נעים לו להעלות לו, כי יודע שזה יגרום לו לצאת, וזה לא נעים וכד' (וקצת לא אנושי).
האם יכול לחשב את ההפרש כמעשר.
הנקודה גם שיכול להיות שמצבו של האברך סביר כלכלית, ואשתו מכניסה וכד', אבל וודאי שזה עלות עליו וכו'..וזה לא דירת פאר או משהו שקל להסתפק בפחות [אמנם אולי יכל למצוא משהו לא טוב בקצת פחות]
ועוד בעיה שאני לא מעלה לו לא מחמת צדיקות, אלא כי פשוט זה לא מרגיש נעים [וגם מצפונית זה הרגשה רעה..]
עוד בעיה שוודאי יש הקלה מסויימת ששוער לא מתחלף, ואין הטרטור של להראות את הדירה וכו'.

נ.ב יש לסייג שאף פעם אין וודאות כמה ואם ניתן לקבל יותר

תשובה:

שלום וברכה

למעשה הסיום שלך הוא העיקר, כשמדובר בהפרש זעום כל כך, כלל לא בטוח שניתן לקבל יותר, וגם הטורח למצוא שוכר אחר שוחק את הרווח הזה לגמרי, כי הרי בהחלט מצוי שבגלל החילופין הדירה תהיה ריקה כמה שבועות וזה כבר גורם לכך שבחישוב שנתי לא היה כאן כל רווח, לכן רחוק קצת בעיני לקזז כזה דבר מחישוב המעשר. גם מבחינה כלכלית אם השוכר הזה טוב יכול להיות שהיינו מייעצים לבעל הבית להניח לו.