לכלוך ספק חלבי

שאלה:

תנור חלבי שיש בו לכלוך מרוח, אני לא יודע אם הוא משהו חלבי או פרווה. כמו כן איני יודע האם הלכלוך הוא בן יומו או לא. מה דין פרווה הנאפה בתנור זה?

תשובה:

בליכלוך לא שייך הענין של בן יומו, אלא רק בבליעות, ממשות היא לא סתם בן יומו זה יכול להחשב כבישול של פרווה וחלב יחד, לכן אם התנור אינו נקי העוגיות בחזקת חלבי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    האם כשר לאכול שני מאכלים שונים, כאשר כול מאכל מבושל בכלי נפרד, אך אחד מהמאכלים הינו פרווה המבושל בכלי חלבי ?
    א. המרק עם עוף מבושל בסיר בשרי.
    ב. הפיתה פרווה הינהנמבושלת במחבת חלבית.
    האם ניתן לאכול את שני המאכלים ביחד?

  2. מאכל פרווה שבושל בכלי חלבי נקי: אם הוא בן יומו – לבני אשכנז אסור לאוכלו עם בשר ובני ספרד מקילים בדיעבד. אם אינו בן יומו – לספרדים מותר ובני אשכנז מקילים בדיעבד.