הסתפקות משמן בעוד הנר דולק

שאלה:

אני מדליק נרות חנוכה בשמן מהודר מאד ויקר, לאחר שהדלקתי בו כמה ימים ברווח, כל יום בכמות שמן לכמה שעות, שיערתי כי כמות השמן שנותרה בקנקן היא גבולית ואפשר שלא תספיק לי ליום השמיני, האם מותר לשאוב מן הבזיכים המלאים בעודם דולקים מעט שמן מכל אחד במזרק. או שמא כל השמן הוקצה למצות אותו היום, וכן האם בשאיבה עצמה יש משום אכחושי מצוה. כדין המסתפק מן השמן שבנר

תשובה:

שלום וברכה

הדין של הוקצה למצותו אינו אוסר את עצם הוצאת השמן, אלא את השימוש בו לדברי חול, או את ההנאה לאור הנרות, כך שאם יש לך כוונה למצות הדלקת נר חנוכה ביום הבא, לכאורה אין סיבה לאיסור, אלא שכשם שהסתפקו אחרונים אם מותר להדליק מנר חנוכה את נרות ההידור שמצותם פחותה,] כך גם כאן לכאורה אין להוציא מהנר שהדלקת בו ראשונה – הנר החדש, אלא מנרות ההידור, כדי שלא תבוא לתת משמן זה שהוקצה לעיקר המצוה ותדליק בו מחר את נרות ההידור. על אכחושי מצוה לא שמענו בהקשר זה.