תרסיס לשיכוך כאבים בשבת

שאלה:

שלום רב,
יש לי בעיה רפואית שאחת התסמינים שלה הוא כאבי שרירים.
בימי החול בנוסף לתרופות אני גם מורח משחה מסויימת שעוזרת להפחית את הכאב.
ניתן לקנות את אותה המשחה גם בספריי.
האם יהיה מותר בשבת להשתמש בספריי בדומה לדאודורנט?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

מעבר לבעיה של המריחה יש גם בעיה בעצם העיסוק ברפואה בשבת, ובענין זה הכלל הוא כך: אם מדובר בחולי, כלומר כאב כזה שיש צורך לשכב, כאב חזק וכדומה, מותר להשתמש בספריי הזה, וכן אם יש צורך ברצף טיפולי, אבל אם מדובר במיחוש בעלמא, כאב נסבל שלא משנה את הסדר יום, וגם אין נושא של רצף, אסור בשבת.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב
    בהמשך לשאלה תשובה הנ״ל. יש לי זיהום על כף הרגל ורופא נתן שתי תרופות: משחה לשים בערב ותרסיס לבוקר.
    אני מבין שמשחה יותר בעייתי להשתמש בשבת, האם אפשר להשתמש בספריי?