תשלום עבור טרחה של פדיית ש'יק

שאלה:

חבר מצרפת נתן לי צ'ק לגבות אותו באמריקה בחשבון שלי ולתת לו הסכום במזומן. הדבר כרוך בטירחא הואיל והצ'ק על שמו, וצריך יגיעה שיקבלו אותו, החבר הציע לי לתת לי סכום.
השאלה היא האם יש בזה משום ריבית או שנחשב לשכר טירחא.
והאם יכול לתת לי באחוזים או צריך סכום קבוע מסוים.
תודה רבה.
חנוכה שמח

תשובה:

שלום וברכה,

אם התאריך של הש'יק להיום ולא דחוי, אין יכול להיות איסור ריבית, מאחר ואין הלוואה. אם הש'יק דחוי יש כאן הלוואה, אמנם אם התשלום אך ורק בגלל הקושי של פדיית הש'יק, כיון שיש טורח גדול בפדיית הש'יק, מותר לקבל שכר טרחה, בין שכר קבוע בין באחוזים.

בהצלחה וחנוכה שמח.