תרומה לבית הכנסת שרוצים להחליפה

שאלה:

למרנן ורנן שלום,
אם אדם פלוני תרם חפץ לבית הכנסת וכעת יש בלאי לחפץ והיננו רוצים לקנות חדש.
האם מחובתינו להודיע זאת לבעל החפץ הקודם(כי כמעט אנו לא נשתמש בחפץ הישן שתרם)?

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שתרם חפץ לבית הכנסת, החפץ שייך לבית הכנסת ויצא מבעלות התורם. ולכן מותר לבית כנסת לקנות חפץ חילופי ואין צורך ליידע את התורם הראשון.

בהצלחה וחנוכה שמח.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אבל אולי אדעתי דהכי הוא תרם, כלומר שאם החפ ייפגם/יתיישן אזי הוא יתרום חדש (כי לעיתים הוא הקדיש את החפץ לע"נ ולכן אולי הוא רוצה שיומשך האיזכור), אזי במקרה כזה האם גם פטורים מלהודיע לו?