משכיר שמוזיל בדמי השכירות אם ישלם השוכר שנה מראש

שאלה:

לכבוד הרב שלום רב. אדם השוכר דירה ויש לו אפשרות לשלם מידי חודש בחודשו ע"י צקים סכום קבוע או לשלם מראש בהנחה של 500 ש"ח לשלשה חודשים. האם יש בזה איסור ריבית או לא?

תשובה:

שלום וברכה,

מאחר ומדובר בשכירות בתים, מותר לשלם מראש ולקבל הנחה, ומותר לשלם בתשלומים והלפסיד את ההנחה, ואין איסור ריבית בשתי האופנים.

בהצלחה וחנוכה שמח.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סימן קעו סעיף ו. ומבואר שם שמכירה שונה משכירות בתים, מאחר ותשלום שכירות לא חל בתחילת השנה ורק מידי חודש בחודשו, מותר למשכיר להוזיל אם יקדים את תשלום השכירות. בשונה ממכר, שחוב התשלום מיד, ואם מוזיל לו בהקדמת המעות נחשב ריבית.