לסדר כל הנרות בחלל הפתח- אי כולם חשיבי טפח הסמוך לפתח

שאלה:

כשמדליק נרות חנוכה בתוך חלל הפתח, האם כל שטח חלל הפתח חשיב "טפח הסמוך לפתח" (אלא שראוי להדליק בצד שמאל, היינו בשטח השמאלי, נגד המזוזה)? יש לציין משנ"ב (סי' תרע"ו ס"ק ט') שמה טוב אם יכול לסדר כל הנרות בתוך חלל הפתח שהיהיו כולם שוין בטפח הסמוך לפתח, והשאלה היא האם כוונתו על כל שטח אותו חציץ. עוד יש לציין משנ"ב (סי' תרע"א ס"ק ל"ו) שכתב שיכול להניח שבכל שטח אותו חצי, ויש להסתפק אם כוונתו שבכה"ג כל הנרות חשיבי טפח הסמוך.

תשובה:

אכן, כפי שציינת מדברי המשנה ברורה הכל נחשב טפח הסמוך לפתח וכל הנדון הוא סדר ההדלקה.

חנוכה שמח.