הנחת חנוכיה מעל ג' טפחים

שאלה:

שלום
אנחנו מניחים את החנוכיה במטבח בחלון לכיוון רשות הרבים. כאשר שמים את זה על השיש חייב גם כאן להקפיד שזה יהיה מעל ג' טפחים או שאפשר פחות כיוון שבמילא זה לא הרצפה. ואם צריך להקפיד בזה, האם עד היום שהדלקנו את החנוכיה פחות מג' טפחים יצאנו בדיעבד.
תודה רבה

תשובה:

הדין הזה שמדליקים בין ג' טפחים לי' טפחים אינו מעכב אלא לכתחילה בעלמא, ולמעשה כל מי שמדליק בחלון בדרך כלל נאלץ לוותר על דין זה. השיש עצמו הוא כבר למעלה מג' טפחים, העיקר שיהיה סמוך ממש לחלון שיראה ברשות הרבים.

חנוכה שמח.