המשך בענין תשלום דמי שירותי הלוויה וקבורה מחיים

שאלה:

בענין בענין תשלום דמי שירותי הלוויה וקבורה מחיים

בשאלתי זו:

תשלום דמי שירותי הלוויה וקבורה מחיים

פסק לי הרב שאם התשלום לחברה קדישא מותנה עבור מקום הקבורה ועבור שירותי הלוויה, אכן אסור לעשות כן, אלא אם כן החברא קדישא יעשו עבורו מלאכה עכשיו…

1- יש לשאול למה אין בזה היתר כיון ששירותי ההלויה ניתנים לאחר מיתת המשלם אין כאן תשלום ההלואה ריבית מלוה למלוה (אלא ליורשיו שעליהם מוטל לעשות את הקבורה) – והמלוה עצמו כהר אינו בעולם?.
2- האם אין להתיר כאן כיון שיתכן שימות האדם שמשלם מיד אחר התשלום ויתחילו את המלאכה מייד, וא"כ אף אם לא קרה כן אלא הוא נפטר לאחר כמה שנים עדיין יהא מותר כיון שהם שיעבדו את עצמם לעבוד מיד בשעת התשלום אם יבוקש הדבר?

תשובה:

שלום וברכה,

יפה אמרת.

בהצלחה.