ברכת שהכל כשאינו יודע מה לברך

שאלה:

אם אדם לא יודע ברכה מסוימת על דבר אוכל . האם מברך שהכל לכתחילה או רק בדיעבד

תשובה:

שלום וברכה

המשנה ברורה כתב, שכל מה שנאמר שבמקום ספק מברכים שהכל, זה רק כשהספק האמיתי, המאכל מורכב וקשה לקבוע את ברכתו, ולא מחמת שאינו בקי בהלכות, במקרה כזה שאינו בקי בברכות פשוט ימנע מלאכול… כך ילמד… כנראה שזה לא בשמים… כך שלכתחילה ודאי זה לא, אבל גם בדיעבד לא תמיד מותר כך לעשות

מקורות:

משנה ברורה סי’ רב ס”ק פד.