ממתי מותר להתפלל?

שאלה:

בוקר טוב.
האם מעלות השחר מותר להתפלל את כל התפילה? ברכות השחר,פסוקי דזמרה,שמו"ע?
ומה לגבי עטיפת טלית והנחת תפילין? היום הנחתי לפני זמן "משיכיר",האם עלי להניח שוב בברכה/ללא ברכה?
יש לציין שאני מדבר על ימים בהם אני יוצא לעבודה בשעה מוקדמת ביותר ואין לי זמן אח"כ לעצור להתפלל.
תודה רבה ויישר כח

תשובה:

שלום וברכה

זמן הנחת טלית ותפילין ובמי שיכיר, בדיעבד אם כבר הניח אינו חוזר ומברך, כיון שיש דעות שכיון שכבר קם ויצא ואין חשש שירדם יכול להניח, אף שאין לסמוך על כך כלל, פסוקי דזמרה ניתן לומר כבר מעלות השחר. זמן משיכיר הוא כעשר דק' ומעט יותר אחר עלות השחר, כך שמי שלחוץ מאוד בזמן יכול לברך ברכות השחר ופסוקי דזמרא עד זמן זה, ובין ישתבח ליוצר יניח תפילין, כמבואר בסי' נג.