העתקת שירים מהאינטרנט

שאלה:

שלום וברכה לרב, האם מותר להוריד שירים מהאינטרנט מאלבומים מאוד ישנים שכבר אינם נמכרים בחנויות ומצד שני אני רוצה שיהיה לי את השיר ולמעשה אין כבר דרך לרכוש אותו.

כמו כן עד כמה אני צריך לברר אם יש אותו באיזה מקום נידח שם מוכרים אותו?
יש למשל אלבומים בני יותר מעשרים שנה.

תשובה:

שלום וברכה,

לפי חוק זכויות יוצרים אין איסור בהעתקת שירים [דוקא שירים ולא תוכנות], ולכן גם לפי הלכה יש להקל להעתיק שיירם לצורך אישי ולא לצורך מסחרי.

בהצלחה וחנוכה שמח.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 39 מאמר של הגאון הרב מנדל שפרן שליט"א.