גיור צבאי

שאלה:

הבן שלי מעוניין להתחתן עם בחורה שעברה גיור בצבא, לפני כשלוש שנים. אכן היא שמרה זמן ממושך את המצוות,ולאחרונה שמרה פחות. בבירור שנעשה ברבנות נאמר לה שהיא חייבת לעבור גיור ברבנות ומה שעשתה בצבא לא נחשב. מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

אני לא יודע מדוע אמרו לכם כך. עקרונית כל מי שעבר גיור במוסד רשמי אינו זקוק לעבור גיור נוסף ברבנות. אלא אם כן, יש איזה סיבה שבגינה סבור רשם הנישואין שיש דופי בגיור הספציפי שהיא עברה. אכן מאד תלוי אם היא אכן שמרה מצוות מיד לאחר הגיור. אם לא, יתכן שהיא תוכל לספר שכן שמרה, אבל האמת היא הקובעת באשר בייחוסם של ושל ילדיה, צאצאיה, אם אמת בפיה הם יהודים גמורים, אם לאו….