שכן שמרחיב ורוצה להגביה את המזגן של השכן – מי נושא בהוצאות ההגבהה?

שאלה:

השכן מתחתי מרחיב את הבית שלו,כדי לבנות את התקרה של ההרחבה שלו יש צורך להגביה את המזגן שלי שתלוי על הקיר החיצוני של הבניין המשותף,מי אמור לשאת בהוצאות הגבהת המזגן ?

תשובה:

שלום וברכה,

השכן שמעוניין להרחיב את ביתו ורצה להגביה את המדחס של המזגן של השכן, הוצאות ההגבהה מוטלים על השכן שמרחיב, ולא יכול לדרוש מבעל המזגן תשלום על כך.

בהצלחה וחנוכה שמח.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סימן קהג גבי חזקה בזיז. וכאן בעל המזגן הרבה יותר מוחזק כיון שקביעת המדחס נעשתה ברשות – כיון שתלה את המדחס בקיר המשותף לכולם, ולכן יש לו חזקה בתליית המזגן, ואין המרחיב יכול לחייבו להגביהו, אלא הוא בעצמו שרוצה להרחיב עליו להגביה בעצמו על חשבונו את המדחס של השכן.