מחבת חלבית שניתז עליה רוטב בשרי

שאלה:

סיר שהתבשל בתוכו עוף גלש רוטב תוך כדי הבישול למחבת חלבית שלא השתמשו בה לחלבי ב 24 שעות קודם רק לפרווה.
מה דין המחבת

תשובה:

שלום וברכה

אם אני מבין נכון המחבת אינה חלבית אלא פרווה, וכרגע היא נעשית בשרית, אולם אם מבשלים בה מאכל פרווה דינו ככל כלי בשרי שאינו בן יומו שמכינים בו מאכל כזה שהתבשיל אינו נעשה בשרי, וראה בהרחבה כאן.

לעצם הענין אין כל בעיה להגעיל את המחבת בתוך סיר מים מבעבע על האש [שאף הוא לא בן יומו] ולהשיבה לקדמותה שתהיה פרווה לגמרי.

בהצלחה רבה

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל