כיצד מחשבים עלויות של יסודות

שאלה:

לפני כ 7 שנים בנינו תוספת בניה – היסודות שעשינו הינם מהמחמירים ביותר ומתאימים לרעידת אדמה
כרגע אחד השכנים מקומה רביעית רוצה לבנות מעלינו
2 קומות של עמודים וקושרות ובקומה השלישית חדרים נוספים
כיצד אנו אמורים לחשב את עלויות השתתפות השכן

היסודות שלנו הם בעומק של לפחות 2.5 מ' עומק בצורת נעל וכן קושרות בטון בין עמוד לעמוד

תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

כל הדיירים שירחיבו ע"ג הקומה הראשונה צריכים להשתתף בהוצאות ועמודים. ולכן בעלי הקומה הרביעית שמעוניינים להרחיב צריכים להשתתף בהוצאות היסודות והעמודים שהוציאו בעלי הקומה הראשונה. לכאורה צריכים לשלם 50% מעלות היסודות, ובעתיד כשירצו דיירים נוספים להרחיב יצטרכו לשלם לבעל הקומה ראשונה ולבעל הקומה הרביעית.

חישוב ההוצאות לפי העלות שהיה לפני שבע שנים, ולא לפי שער של עכשיו.

אם היסודות נעשו בצורה מחמירה מעבר למקובל, לא ניתן לחייב את השכנים, אלא לפי ערך יסודות שרגילים לבנות באותו מקום.

בהצלחה וחנוכה שמח.

מקורות:

ראה כאן מקורות ונימוקים.