תוכנה ליוטיוב

שאלה:

שלום לרבנים, אשמח להתייחסות מפורטת:
1. כפי שהזכירו  בכמה תשובות באתר,  מותר להשתמש בתוכנה שמורידה מיוטיוב כי אין 'שואל שלא מדעת' אצל גויים. אך ראיתי שבאתר שלהם יש סעיף מפורש על כך שאסור להשתמש בשרת שלהם עם תוכנות כאלו.

תשובה:

שלום וברכה,

בעיקרון אכן אסור לעשות שימוש בשרת בניגוד להסכמת בעלי השרת. אבל, בדרך כלל השרתים בבעלות גויים ואין איסור שואל שלא מדעת לגבי גויים. ולכן אפילו שכותב שלא השתמש בשרת שלהם, הרי שאין איסור שואל שלא מדעת בגוי.

בהצלחה.

מקורות:

עיין בשו”ת בצל החכמה ח”ג סי מח.