הנחת חפצים בחדר מעלית

שאלה:

לכבוד הרב שלום וישע רב.
שאלה: יש לנו בבניין "חדר מעלית" (היכן שנמצא המנוע ולוח בקרה של המעלית) אחד הדיירים הכניס חפצים שלו לחדר המעלית. שאלתי: אם חדר מעלית שייך לכל הדיירים? אם כן. האם צריך לבקש רשות מכל הדיירים. או לא? תודה. וישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

חדר המעלית הינו רכוש משותף ושייך לכל הדיירים.

בכל שטח המשותף אם עושה שימוש שמיועד לכך אין צורך רשות מכלל הדיירים, אך אם עושה שימוש חריג, יש לבקש רשות מהדיירים, וכן של דייר יכול למחות מהשימוש החריג. כמדומני שאחסון חפצים בחדר מעלית נחשב לשימוש חריג. ולכן ניתן למחות בו ולבקש ממנו שיסלק את חפצים.

בהצלחה.