הפסק טהרה לאחר צאת הכוכבים

שאלה:

כבוד הרב שלום,
בעלי ואני מנסים להרות כבר כ-3 שנים, ללא הצלחה. במהלכן גם לצערנו חווינו הפלה. אני כבר בת 34, וגם סובלת מבעיה רפואית בה לא בכל חודש אני יכולה להרות (לא תמיד יש ביוץ) והמחזור החודשי יכול להגיע רק אחת לכמה חודשים, לפעמים גם זה בעזרת כדורים.
הפעם המחזור החודשי הגיע באופן טבעי. הפסק הטהרה היה ביום חמישי, והטבילה אמורה להיות ביום חמישי בערב. בגלל שעון החורף ושעת השקיעה המוקדמת, לא הספקתי לבדוק לפני השקיעה ביום חמישי (הייתי בעבודה), בדקתי כרבע שעה לאחר השקיעה. אם לא אטבול בחמישי שלאחר מכן, אני חוששת שאפספס (לא אוכל לטבול בשבת עקב מרחק המקווה מביתי).
האם ניתן, לאור כל זאת, להחשיב את יום חמישי כיום הראשון של 7 הנקיים?
תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה

אין דרך להכשיר הפסק טהרה שנעשה רבע שעה לאחר השקיעה [זה כבר נקרא לאחר צאת הכוכבים לפי השיטה העיקרית להלכה], הוא לכל הדעות לא מועיל, ויש לעשות כל מאמץ כדי להגיע למקווה בליל שבת, גם אם זו דרך רחוקה, מתאמצים והולכים. תלכי יחד עם בעלך, והוא יתפלל בינתיים בבית כנסת קרוב למקווה, ואחר כך תחזרו יחד הביתה ובעז"ה הכל יהיה בסדר.

שיהיו ישועות בקרוב ממש ותזכו לזרע של קיימא מתוך שמירת הטהרה כהלכתה.

חנוכה שמח.