טבילת כלים שאינם מיועדים לאכילה

שאלה:

האם צריך להטביל כלי שיוצר בחו"ל ומיועד לגילופי עץ אם אני רוצה בצורה חד פעמית לחתוך בו תפוח ?
[אשמח לקבל גם מקור הלכתי]

תשובה:

שלום וברכה,

אינני יודע במה מדובר, אבל אם מדובר בחפץ שאינו מיועד לשמש לאכילה, גם אם אוכלים עליו באופן חד פעמי הוא אינו חייב טבילה. אבל אם מדובר בכלי רגיל אלא שאתה מייעד אותו לשימוש אחר, כיון שבמהותו הוא כלי אין להשתמש בו לאכילה בלא טבילה אפילו באופן חד פעמי.

שבת שלום.