מיקום הדלקת נרות חנוכה

שאלה:

מעוניין לשאול שאלה לגבי מיקום הדלקת נרות חנוכה. אשמח אם תוכלו לעזור לי: בדירה שלי יש לי מרפסת חזית כך שבעיקרון לא רואים מהרחוב את החנוכיה באם אדליק אותה בחלון קיר הסלון. האפשרויות הן או להדליק בגובה משמעותי בחלון קיר הסלון ואז ניתן לראות מזוויות מסוימות ברחוב (רק מהמדרכה ממול) או להדליק בפתח הבית הפונה לחדר המדרגות. שם יש לא מעט תנועת אנשים. אין לי עוד חלונות הנראים מבחוץ. אשמח לחוו"ד היכן להדליק. תודה רבה מראש

תשובה:

שלום וברכה

תדליק אותה בפתח היוצא מהבית למרפסת – מבחוץ – בתוך בית חנוכיה כזה המאפשר להדליק בחוץ. מזוזה בצד אחד והחנוכיה בצד השני. כך גם יראו ברחוב [אתה יכול להגביה] וגם תרויח את המעלה של מוקף במצוות.