לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אירוח אצל אדם שאינו מקפיד די הצורך על הפרדה בשר וחלב

שאלה:

בס"ד
שלום לכבוד הרב
אני אמור בשבת הבאה להתארח אצל דוד שלי.
הוא מפריד בשר וחלב ושומר כשרות וכו' הבעיה היחידה היא שיש כיור אחד .ולפעמים הוא שם כלי חלבי ועלי בשרי באותו כיור עם אותו סקוטש וכו…
האם זה בעייתי עבורי אם אני צריך לאכול שם?
ואם לדוג יהיה לו ב סקוטשים והוא יפריד סקוטש לבשר וסקוטש לחלב וישטוף הכל באותו כיור, האם הסבון שפוגם זה לא בעייתי ?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

הסקוצ' בדיעבד לא מעכב, רק שלא ירחצו את הכלים במים חמים שהיד סולדת בהם, ולא ישפכו לכיור מרק בשרי חם כשיש שם כלים חלביים וכדומה. בכל מקרה אם אתה סבור שזו הבעיה היחידה אתה רשאי לאכול שם. הנסיון מורה שבדרך כלל אדם שאינו מקפיד על ענין זה גם לא תמיד המוצרים שלו בכשרות מהודרת, וגם לא ממש יודע להפריד בבשר וחלב – דבר חריף ועוד… אבל לשיקול דעתך לפי הכרותך.

שבת שלום.