א. חנוכיה אם מפריד באמצעה, ב. הדלקה בפתח סלון

שאלה:

שלום רב
א. כיום יש שני סוגי חנוכיות כסף א. שעשויה ומארבע קנים בכל צד ובאמצעם יש כעין צינור תומך של החנוכיה ועליו לצד קדימה יש את השמש וזוה רוב החנוכיות ב. חנוכיה שקניה ברצף ולבסוף יש את השמש שאלתי האם זה שיש כעין צינור תומך המבדיל בין הקנים ואיו אף השמש יתכן שיחשבו כשני חנוכיות ולכן יש להעדיף את הסוג השני או שאין משמעות ואין הבדל

ב. כיום מי שמדליק בפתח הבית מבפנים האם יש הבדל באיזה פתח מדליק אם של הכניסה או של אחד החדרים כגון פתח הסלון

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שניכר שהיא מנורה אחת נהגו להקל בזה ואין חשש.

אין הבדל באיזה פתח מדליק העיקר שיהיה מקום שבני הבית מסתובבים ורואים, אבל למעשה זה לא המנהג הנכון, בזמנינו שבטלה הסכנה יש להדליק באופן הפונה לבני רשות הרבים כדין חז"ל.