שוכר עזב באמצע החודש

שאלה:

אני משכיר יחידת דיור, חתמתי עם השוכר חוזה לשנה, השנה עברה, אפילו יותר מכך, וסיכמנו כי הוא צריך לעדכן אותי חודש לפני שהוא מבקש לעזוב. בפועל הוא עדכן אותי, ואני לא זוכר אם חודש או פחות, אך מה שכן, החוזה שלנו הוא בראשון לחודש, והוא עזב בשמיני לחודש, האם הוא צריך לשלם עד סוף החודש. (בחוזה אין איזכור לנושא שכזה).
זאת ועוד השוכר גם התחייב לצבע אחרי שהוא יוצא, ואכן הזמנתי צבעי וזה לקח כמה ימים עד שהגיע, אחרי הכל לא תמיד ניתן למצוא צבעי טוב מהרגע להרגע.
האם השוכר לשעבר צריך לשלם עד סוף החודש, ואם לא, לפחות עד אחרי הצביעה.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הודיע חודש מראש יכול לשלם ביום השלושים מהודעתו. ולמרות שיצא באמצע החודש אינו חייב לשלם עד סוף החודש, אלא על הימים שדר. ומחשבים את הימים שדר התשלום של החודש – מחשבים את תשלום השכירות של כל החודש ומחלקים לפי ימים.

שוכר שהתחייב בחוזה לסייד את הדירה כשיוצא, עליו לסייד. ויום הסיוד נחשב כחלק מזמן השכירות. אמנם אם הוסכם עם המשכיר כי המשכיר יסייד והוא ישלם, חובתו לשלם עבור הסיוד ונפטר מחיובו, ומסתיים השכירות ביום שיוצא. ומעתה הסיוד מוטל על המשכיר, ולכן לא יוכל המשכיר לחייב את השוכר לשלם דמי שכירות עד יום סיוד.

בהצלחה.