להעביר לבן זוג לנהוג ברכב של החברה

שאלה:

שלום,
ב"ה קיבלתי רכב מהעבודה, בחוזה כתוב שרק אדם מקרבה ראשונה יכול לנהוג ברכב וגם צריך שאני אהיה איתו ברכב באותו זמן
בפועל משיחות שלי עם אנשים בעבודה לא כל כך מקפידים על כך ועובדים נותנים לאנשים מקרבה ראשונה לנהוג גם לבד ברכב
שאלתי היא האם מותר לי לנהוג כך?
האם יש הבדל בין נסיעה ארוכה לבין נסיעה ביישוב של כמה דקות?
אם זו נסיעה שבמילא אני אמור לעשות האם מותר שאישתי תעשה אותה בלעדיי?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

אין הבדל בבין סוגי הנסיעות – אם החברה אוסרת להעביר לקרוב את הרכב ללא נסיעה של העובד – אסור.  ואם לא מקפידים – מותר. אין לסמוך על מה שכולם עושים. יש לברר אצל בעלי החברה האם מסכימים שיתנו את הרכב לבן זוג שיסע ללא ליווי, ולפעול לפי ההנחיות שיתנו.

בהצלחה.