להגיש אוכל טרף לגויים בבית אבות נכרי

שאלה:

שלום,
אני שולח שאלה שקבלתי מתלמדי: אני עובדת בחו"ל (בצרפת) בבית אבות (הם נכרים). האם מותר להגיש ארוחות לא כשרות (שאני למדתי שכל דבר שאסור מן התורה אם הוא דבר המיוחד למאכל אסור לעשות בו סחורה שמא יבוא לאכול מהן) ?
ואני גם מוזגת יין לזקנים. האם יש איסור הנאה (אני ספרדית)?

תשובה:

שלום וברכה

מותר להגיש להם את המאכלים האלו שאינם כשרים. בש"ך סי' קיז ס"ק ג מבואר שחכמים אסרו רק סחורה ומה שדומה לסחורה, כמו נתינה לפועליו שיש לו בזה תועלת, אבל כאן שהמאכל כלל לא שלך ולא את נותנת אלא רק מגישה, זה לא היה בכלל האיסור ואנחנו לא גוזרים גזירות מדעתנו מה שלא הובא בחז"ל. משום כך זה גם לא בכלל איסור הנאה, כי אף שיש לך תועלת עקיפה של משכורת, איסור הנאה הוא תמיד שימוש של הבעלים בעצם הדבר והמאכל הזה כלל אינו שלך. כמובן שיש להזהר מאוד לא לטעום שם כלום.

בהצלחה רבה