חימום אוכל במיקרוגל טרף

שאלה:

שלום כבוד הרב,

בעבודה של אשתי יש רק מיקרוגל אחד שמחממים בו גם חלבי וגם בשרי
האם אשתי יכולה להשתמש במיקרוגל הנ"ל לחימום אוכל
בברכה,
ירון

תשובה:

שלום וברכה

מעיקר הדין אם המאכל עטוף הרמטית בשתי עטיפות אין בעיה, וכן הורה הגרח”פ שיינברג, אבל ההמלצה שלנו היא לא להשתמש כלל לחלבי ובשרי באותו מיקרוגל וכפי הוראת רבים מהפוסקים, משום שברגע שהכיסוי נפתח, וקורה לעיתים קרובות שהוא נפתח בגלל החום והאדים, המיקרוגל טעון הכשרה, והכשרה של מיקרוגל אינה לכתחילה לכל הדעות [כשזה כבר קורה יש דרך להכשיר, אבל לכתחילה עדיף שלא להזדקק לאותה דרך], ולכן כדאי לייחד את המיקרוגל לשימוש אחד בלבד, וכל שכן שלא כדאי להשתמש במיקרוגל טרף… בשעת הדחק גדול שתעטוף את זה היטב בשתי עטיפות הרמטיות, ותחמם רק מעט שיהיה פושר, וכל לא יצטברו אדים שיגרמו לזה להפתח.

עריכה