דימומים עם כדורים למניעת הריון

שאלה:

השאלה שלי. אני לוקחת גלולות למניעת הריון כבר חצי שנה ולפני שבועיים התחילו לי פתאום דימומים לא מסודרים. הלכתי לבדיקה והרופא אמר שזה לא ווסת אלא דימום מהרחם כתופעת לוואי מהכדור ולהמשיך ליטול את הכדורים. הדימומים באים והולכים קצת קצת פה ושם והייתי רוצה לדעת האם זה אוסר אותי על בעלי ואם כן איך עליי לספור

תשובה:

שלום וברכה

הדימומים האלו ודאי אוסרים ויש להם דין נידה, לכן אם מדובר בתופעה חולפת זה לא נורא, אבל אם זה תופעה קבועה של הכדורים האלו לא ניתן לקיים איתם הליך טהרה, וכדאי לפנות לרופאה שעוסקת הרבה עם הציבור הדתי ומודעת לנושא של דין נידה, לבקש ממנה כדור חילופי מתאים יותר.

ערב טוב.