עברתי והזקתי מראה של רכב

שאלה:

שלום רב,
החניתי את הרכב בחניה מאונכת למדרכה כאשר מצד הנהג לא היה רכב.
כשחזרתי לרכב, היה רכב חונה מצד הנהג צמוד לרכב שלי, אך עדיין היה ניתן לפתוח את הדלת ולהיכנס בדוחק.
כאשר עברתי בין הרכבים הייתי צריך לעבור בין שני מראות הצד של הרכב שלי ושל הרכב השני. כשעברתי, ניסיתי לעבור בעדינות, באיטיות ומצד הגוף מתוך הנחה שלמראות יש טווח תנועה ואוכל לעבור.
כשעברתי לגמרי ראיתי שהמראה של הרכב השני כנראה הייתה מודבקת בדבק, [היה שאריות של דבק] וכנראה בצורה שאינה חזקה, והמראה נפלה מעצם המעבר שלי הנפילה של מראה הייתה ממעבר באיטיות ועל ידי גופי ללא רכב.,אך נשארה תלויה בצד הרכב על ידי החוטים שבתוכה.
אילו הייתי יודע שהמראה אינה יכולה להתקפל הייתי מנסה להיכנס מהצד השני
רציתי לדעת מה הדין במקרה הזה, האם אני צריך לשלם על הנזק ואם כן כמה
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

מזיק חייב לשלם את התיקון שהיה לפני השבירה. ולכן אם המראה של הרכב הייתה תקועה ומחוברת היטב, חייב המזיק לשלם תשלום של תיקון חיבור המראה. אמנם במקרה שלך [לפי הנתונים שהצגת] שעברת באיטיות ונפל מחמת המעבר שלך בגופך, ברור שהילוך רגיל של אדם לא מנתק מראה של רכב, ונחשב שהזיק מראה שלא מחוברת, ולא הוסיף בנזק כלל ואין חובת תשלומים.

בהצלחה.