נטילת ידיים כשיש פצע ביד

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: היה לי פצע באצבע שנדרש ג' תפירות, ורציתי לדעת גבי נטילת ידים שעושים בבוקר כאשר קמים מן השינה אודות רוח רע ששורה בידיים, ביד שמאלי שבא נמצא הפצע כיצד אעשה? האם עושים כמו יום כיפור שביד שיש הפצע רק אשים מים בקצה האצבע? וביד ימין כרגיל?

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה,

ביום הכיפורים כידוע כן נוטלים על האצבעות, אבל מכל מקום ברור שאם אסור לך לרחוץ את האצבע כרגע תיטול רק את האצבעות שאפשר ויד ימין רגיל. ותשתדל לא לגעת באוכל באצבע שאינה נטולה.

רפואה שלמה.