בשר וחלב – דבר חריף

שאלה:

בס"ד.

מחבת שהכנו בה דבר בשרי.
ניקינו אותה כמובן אך לא עברו 24 שעות. והכנו בה שקשוקה.

א. האם השקשוקה נחשבת לבשרית וצריכה המתנה של 6 שעות? או שרק לא לאוכלה עם חלב? או שאף עם חלב מותר?

ב. האם כשבשקשוקה יש דבר חריף כמו פלפל ובצל יתכן שהדין ישתנה? אם כן מה הדין?
ג. הן כשיש בצל והן כשאין בצל מה הדין אם מלבד הניקוי אף עברו 24 שעות מהשיצוש האחרון במחבת ?

תודה רבה.

תשובה:

שלום וברכה

  1. בהנחה שהיא לא נחשבת דבר חריף, אין לאכול עם חלב אבל היא פרווה לענין חיוב ההמתנה [לבני אשכנז הוא איסור גמור לאכול עם חלב ולבני ספרד רק לכתחילה אסור].
  2. אם בתחילה טוגן בצל לבד או שהבצל היה רוב, זה דבר חריף, ואז גם לבני ספרד איסור גמור לאכול עם חלב.
  3. עם בצל בתנאים הנ"ל אין לאכול עם חלב, בלי הבצל לבני ספרד מותר ולבני אשכנז לכתחילה אסור ובדיעבד מותר.