הכנה

שאלה:

שלום רב.
אם במהלך השבת אמא שלי מוציאה צנצנת ריבה בסעודה שניה ואומרת לנו תאכלו אני צריכה את הצנצנת למוצ״ש לריבה נוספת שהכנתי. האם מותר לנו לאכול? האם האמא עוברת איסור? האם יש פה משום מתקן מנה?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין כל איסור לאכול, וגם אין בזה איסור הכנה, היא לא מדברת על שום פעולה אסורה שתעשה בימי החול וברור שגם אי אפשר להגדיר את האכילה כפעולת הכנה, שהרי לא באמת אוכלים כדי לרוקן את הקופסה…

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בקופסת שימורים הפתיחה היא פעולה היוצרת כלי, כאן הכלי הוא כבר כלי קודם לכן, רק מתכננים להמשיך להשתמש בו באופן קבוע או נוסף. ואגב אם זה כלי שלא יוצר על ידי יהודי הוא חייב בטבילה על ידי תכנון כזה.