הבעל לא מצליח להמתין לטבילה

שאלה:

שלום רציתי לשאול על טהרת המשפחה אני נשואה ואני מאוד רוצה לשמור לי אין בעיה להתאפק כי אני יכולה לעשות ב"יד" הבעיה שבעלי אחרי שבוע מתחיל לגעת בי והוא לא יכול להתאפק ואנחנו מקיימים יחסי מין ואז אני עושה בדיקות סופרת והולכת למקווה ונהרס הכל. מה עושים במצב כזה הוא טוען שאם בעל לא יכול להתאפק צריך לשכב איתו. ואני לא רוצה כי יוצא שאני שוכבת בנידה ועדיין יש דם שמה בפנים. אני יודעת שזה גרוע כל המצב וההשלכות של זה גרועות אבל מה אני צריכה לעשות? תודה

תשובה:

שלום וברכה

ראשית חיזקי ואימצי! בשום אופן לא לאפשר לקיים יחסים בימי נידה לפני המקוה! אני יודע שזה קשה להתמודד עם הרצון של הבעל, אבל צריך לדעת שמדובר באיסור כרת! עוון חמור מאוד, ויש לעשות הכל כדי להמנע מכך. זה גם מקלקל את השבעה נקיים באמצע.

לכן תדברי עם בעלך על הענין הזה מראש ותסבירי לו שלא תסכימי בשום אופן לענין הזה, ושלא יעלה זאת על הדעת. הדבר שגורם לכן את המכשול, הוא חוסר הקפדה על ההרחקות שקבעו חכמים, שלא לישון במיטה אחת ואפילו לא להושיט חפצים בימי נידה ועוד, יש ללמוד היטב את הכללים ולהקפיד, זה מונע את גריוי היצר.

בשורות טובות.