בישול גויים – עוזרת פיליפינית

שאלה:

האם מותר להתארח אצל סבא וסבתא של אשתי שאינם יכולים לבשל. אך יש להם פיליפינית שמבשלת עבורם?
הם כמובן שומרי כשרות והבנתי שגם הסבתא מסבירה לה מה לעשות.
אבל מה מבחינת בישול גויים?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

כמובן שאם כל הבישול נעשה על ידי גויה אסור לאכול, בישול גוי גם אוסר את הכלים ראה שו"ע סו"ס קיג, כך שיש בעיה בעצם השימוש בכלים אלו גם כשסבתא מבשלת. חשוב ללמד את הסבתא שתדליק את האש [אשכנזים] או תניח את הסיר [חומרת הספרדים], מעשה קל כזה כבר יכשיר להם את האוכל.