ביאה דרך איברים באישה פנויה שאינה נדה

שאלה:

האם מותר לקיים ביאה דרך איברים עם פנויה טהורה? היא טבלה במקווה ובלי הוצאת ז"ל. ואם לא, מדוע?

תשובה:

שלום רב,

מותר? ודאי שאסור! השאלה שלך יכולה להיות רק מהו האיסור. אבל אין ספק שיש איסור ברור.

לדעת הרמב"ם שפנויה זו אסורה מדאורייתא משום שלא תהיה קדשה, האיסור בביאה דרך אברים שאינו נחשב לביאה הוא מצד איסור לא תקרבו, אלא שאיסור זה אינו מדאורייתא בסיטואציה הזו, אלא רק מדרבנן. ראה בשו"ת מפשטים ישרים (הגר"ר בירדוגו) סי' שצח. ולדעת הראשונים שהאיסור הוא מדרבנן כפי שמבואר בסי' כו, אני לא יודע אם יש איסור מוגדר מדרבנן בביאה דרך אברים. אבל גם בלי הסוגיה הזו כלל. יש בסיטואציה הזו גם איסור דאורייתא ברור של ונשמרתם מכל דבר רע. ראה בשו"ת אגרות משה (אבה"ע ח"א סי' סט):
"והנה שני עניני איסור הרהור יש האחד מקרא דונשמרת מכל דבר רע בכתובות דף מ"ו שאיתא שם מכאן א"ר פינחס בן יאיר אל יהרהר אדם ביום ויבא לידי טומאה בלילה…. וכן מה שאסור להסתכל באשה נאה אפילו פנויה.." כלומר, איסור זה ודאי שייך במקרה זה.