השתתפות בהרצאות מקצועיות בשבת

שאלה:

שלום וברכה
אני לומדת לימודי פסיכולוגיה במכון שמנוהל על ידי אנשים שאינם שומרי תורה,
בעוד מספר חודשים עורך המכון כנס עיוני חשוב, לתלמידי המכון בעבר ובהווה, יבואו להרצות שם מרצים מכל העולם, יהודים ושאינם יהודים.
הכינוס יתקיים בבית מלון במשך 3 ימים מיום חמישי ועד אחרי שבת.
הובהר לי כי הנהלת המכון תשתדל לכבד את שומרי השבת, ולא יהיו חילולי שבת בהרצאות בשבת.
שאלתי, האם מותר להשתתף בהרצאות בשבת.
באם יש איסור בזה, אשמח להרחבה בעניין.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

בעצם שמיעת הרצאה אין בעיה של חילול שבת, אבל יש לחשוב אם האוירה שתהיה שם תתאים לקדושת השבת, האם בכלל ניתן יהיה לזכור שהיום שבת… יהודי צריך למצוא את עצמו ביום השבת במקוןם עם אוירה שבתית, סעודות שבת עםז מירות ודברי תורה, תפילות כמו שצריך ובכלל, אני מניח ששם האוירה תהיה של יום חול לכל דבר וענין.

מלבד זאת, אני משוכנע שבית מלון שמאפשר כנס שכזה אין לו כשרות מהודרת, ואין לאכול בבית מלון שאינו מפוקח על ידי מערכת כשרות מהודרת.

שבוע טוב ובהצלחה רבה.