ברכה אחרונה על קפה חם

שאלה:

כל בוקר אני לומד חברותא עם חבר, לפני הלימוד אני מתחיל לשתות כוס קפה ולוגם אותו באיטיות במשך כ40 דק'. באם בסוף צריך לברך בורא נפשות

תשובה:

שלום וברכה

באופן זה ודאי לא מברכים ברכה אחרונה לכל הדעות, כיון שגם כאשר הוא כבר מתקרר אתה שותה אותו באיטיות רבה, ולא שותה רביעית בשתים שלוש לגימות. על הנדון באופן ששותה כדרך ששותים שתייה חמה האם מברך ברכה אחרונה ראה כאן בהרחבה.