תרומות ומעשרות

שאלה:

ערב טוב.

עשיתי תרו"מ חשבתי שיש לי מטבע במקום מסויים אך לאחר שהפרשתי התברר לי שהיא לא נמצאת שם.מה עלי לעשות?
כמו"כ שכחתי לברך ומדובר בטבל ודאי.מה הדין?

תודה רבה

תשובה:

ההפרשה שלך חלה, אלא שהפדיון לא חל ויש לעשות את ענין הפדיון על מטבע שייחדת עכשיו לכך, כל זמן שאתה לא פודה יש לך מעשר שני, כמובן במידה ומדובר בדבר שמחוייב במעשר שני, וזה אסור באכילה כיון שאין לנו קדושת ירושלים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. מעשר שני אינו בכל השנים, בשנים שלישית ושישית של השמיטה המעשר הוא מעשר עני שיש לו דינים אחרים. לכן ירקות למשל השנה הם מעשר עני, בפירות זה תלוי מתי הם חונטים, כדאי להתייעץ בענין זה בצורה יסודית וללמוד את הכללים לא רק כאן באתר במאגר השו"ת שלנו שזה דבר נפלא, אלא גם בצורה ממוסדת יותר, כיון שלמיטב זכרוני אתה חקלאי ושאלות אלו מצויות אצלך הרבה.