שיר למעלות בערבית – המשך

שאלה:

שלום רב
שאלת המשך לתשובה שמופיעה בקישור המצ"ב:

חובת החזן להתפלל כנוסח בית הכנסת

מנהג המקום הוא שהולכים לפי החזן: אם הוא נוהג שיר למעלות אז אומרים ואם לא אז לא אומרים.
לגבי הנוסח: הרב הסיק שאבא שלי הוא נוסח אשכנז כי הוא לא אומר שיר למעלות אבל זה לא מדוייק. אבא שלי התפלל נוסח ספרד וגם לא אמר שיר למעלות. יש לא מעט אנשים שהם נוסח ספרד ולא אומרים שיר למעלות.
אני מתפלל נוסח ספרד כמו שאבא שלי הכ"מ התפלל. האם רק התוספת של שיר למעלות זה נקרא לא כמנהג אבי?
אז אם נהגתי הרבה שנים לומר שיר למעלות עכשיו צריך לשנות? ואם כן אז זה דורש התרת נדרים?

תשובה:

שלום וברכה

אם אתה מתפלל נוסח ספרד אתה לא צריך לשנות ואפשר בהחלט לומר שיר המעלות בקול ואחר כך קדיש כנהוג.