קידוש לבנה מתוך הבית

שאלה:

לכבוד הרבנים שליט"א

האם מותר לברך קידוש לבנה דרך חלון הבית או תחת גג בחוץ? לכתחילה ובדיעבד.

בתודה מראש

תשובה:

שלום וברכה

ברמ"א סו"ס תכו שאין לקדש את הלבנה תחת קורת גג, ובמשנה ברורה שם כתב:

תחת הגג – אלא תחת כיפת השמים והטעם דקידוש הלבנה הוא כקבלת פני השכינה ואין זה דרך כבוד שיהא עומד תחת הגג לפיכך יוצאין מתחת הגג לרחוב כדרך שיוצאין לקראת מלכים ומ"מ כ"ז הוא רק לכתחלה אבל מי שחושש באיזה מיחוש שלא יוכל לצאת לחוץ אי נמי שהמקום אינו נקי או ששרוי בין העכו"ם יקדש בביתו דרך חלון או פתח הפתוח נגד הלבנה.