לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עובד זר בשבת – לעלות איתו במעלית

שאלה:

שלום כבוד הרב,
לאבי יש עובד זר. האם הוא יכול לפתוח מטריה בשבת בשביל אבי?.
שאלה נוספת, האם מותר לי לעלות איתם במעלית בשבת?

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אין כל היתר לעשות על ידו מלאכה כאשר אין בה צורך לחולה, כלומר אם יש גשם וכדי ללכת הוא יצטרך לפתוח מטריה, יש להמנע מללכת… אמנם אם יש בזה צורך מצוה כיון שמדובר באיסור דרבנן זה שבות דשבות לצורך מצוה שמותר.

כיון שהגוי עושה לצורך עצמו יש להקל לעלות איתם במעלית הבעיה היא שהעין האלקטרונית קולטת גם אותך וזה ממש קרוב להיות שתכשל, מכך יש להזהר. כמו כן משום זילותא דשבת ראוי להמנע אם לא מדובר במספר רב מאוד של קומות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כיום במעליות יש משקל דגיטלי וכל אחד שנכנס זה שוקל אותו ואפילו במעליות של מכון צומת לא מסדרים את זה (ותמוה מאוד למה לא). ולכן אין שום דרך להתיר להכנס למעלית שאיננה הלפרין.

  2. יש לדון למי מתייחסת פעולת השקילה, אם לגוי המכניס או לאדם הנכנס ואם כל תזוזה משנה משהו בענין זה. ומה לגבי פסיק רישא דלא אכפת ליה.