טיפול בילדים מיוחדים בשבת ובחול

שאלה:

נערה בת חמש עשרה החולה בפיגור שכלי מאד עדיין עם טיטול והוריה מטפלים בה בבית, ואינה מסוגלת לעשות לבדה כלום, צריכה עזרה בלאכול, מקלחת,
האם מותר לאבא ולאחים שלה הגדולים לעזור לאמא ולקלח אותה, להחליף לה טיטול?
שאלה נוספת: כאשר היא מתלכלכת בשבת האם מותר לרחוץ אותה במים חמים מן הדוד, לפעמים אין אפשרות להשתמש עם ניירות לחים בגלל המצב שכולה אינה בנקיות.
ישר כח

תשובה:

שלום וברכה

בודאי מותר לעזור לאמא ואף מצוה, אלא שעדיף שהאבא יעשה זאת ולא האחים, כמובן כשזה מתאפשר.

אין לרחוץ במים מהדוד שמש, מה שצריך לעשות זה למלא מים קרים מהברז בתוך קערה גדולה ואז לקחת מים רותחים מהדוד של שבת בספל יבש ולשפוך לשם כדי שמי הקערה יהיה חמימים ונעימים, עירוי מכלי שני אינו מבשל מים. ובמים האלו שבקערה לרחוץ אותה.

בשורות טובות וגידול קל.