זוגיות נכונה בתחילת הנישואין

שאלה:

כבוד הרב.
בעלי ואני נשואים מזה 4 חודשים . נשואים שניים..יש ביננו מחלוקת.
בעלי כועס על כך שהצורך שאני מעלה בפניו לאינטימיות רגשית ופיסית גוזל משעות לימוד התורה.
אציין כי בעלי עובד ומגיע בשעות הערב מה שבאמת לא מתיר זמן רב פנוי..למעט קצת לימוד בערב, שבתות, וכמובן בשבועיים של ההרחקה.
הדבר יוצר מתח ביננו.
לעניות דעתי ה' מעדיף שבראש ובראשונה נבנה את הקשר ביננו לצד הלימוד.
ברור שהדבר מצער אותי וגורם לי לחוש נטל ודחוייה.
אודה לדעת הרב.

תשובה:

שלום וברכה

ראשית מזל טוב ושתזכו לחיים של אושר ושמחה תמיד! אין לך מה לחוש חלילה נטל ודחויה, אני בטוח שגם בעלך מעוניין בקשר שביניכם אלא שיש ביניכם "ויכוח" על האופי והמינון… אין ספק שיש צדק רב במה שאת טוענת, ברור שמה שנדרש ומקרב ובונה יש לעשות ולפעול בכיוון בנין הבית הוא הדבר הכי חשוב עכשיו! יחד עם זה אינני יודע מה את מבקשת, תחשבי אולי מדובר במשהו מעבר למקובל ואפשר קצת יותר לתחום את זה. כמו כן, אולי כדאי מצוא את הזמנים להכל, לתחום את הזמן המיועד ללמוד והזמן המיועד לביחד. עם רצון טוב והבנה הדדית תגיעו לביחד שינעם לשניכם בלי נקיפות מפון של בעלך, ובלי תחושה של הכרח מצידך. בסופו של דבר אני מניח ששניכם רוצים גם את הלימוד וגם את הביחד, רק עוד לא ישבתם ללבן בצורה מקבלת ומכילה כיצד עושים הכל… בינתיים כל אחד מתבצר רק בצורך אחד ומרגיש מאויים מהצורך השני, בלי לשים לב מחמת ה"מאבק" המיותר, שבעצם שניכם רוצים גם וגם… ובשלב כל כך מוקדם של חיי הנישואין אכן יש מקום למעט בלימוד מעבר לרגיל ולהשקיע הרבה בבית.

בהצלחה רבה ולא לשכוח, תמיד תמיד לדבר על הכל בצורה הנעימה ולא מתוך ויכוח, אלא מתוך אמפטיה הבנה והכלה.

חיים טובים ושמחים.