דמי תיווך כאשר הפועל של המתווך לקח מידע לעצמו ורימה את המעביד

שאלה:

היי שלום לרבנים אני מתווך במקצוע העסקתי מתווך שעבד איתי .היה ביננו ויכוח ונפרדנו המתווך הלך לדירות שלי ולא הודיע ללקוחות שלי שאנו לא מדברים . ויש לקוחות שהלך ואמר עליי דברים שקריים . עזרתי למתווך הזה לימדתי אותו את העבודה ראה המון כספים .והתגלה לי שהוא גזל וגנב אותי גם בכספים וגם במידע . התברר לי היום שהוא מכר בית שאני הראתי לו את הבית

תשובה:

שלום וברכה,

עבודות שתיווכת בעצמך, ברור שהשכר מגיע לך. ואם לקח את הכסף מהלקוחות, נחשב שגזל אותך. ואם סחר במידע שהבאת לו, לא נהג כשורה, ויש לבחון את הדברים האם הדמי תיווך שייכים לך או בדיעבד שייכים לו. בכל מקרה אם הוא עושק אותך ויורד למלאכתך, כדאי שתתנתק ממנו כמה שיותר מהר.

בהצלחה.