ריקודי בנות מול הורים- גברים ונשים

שאלה:

שלום
השבת היתה שבת ארגון בבני עקיבא.
במוצאי שבת השבטים רוקדים בפני ההורים. בכיתות נמוכות – ד-ו הבנות רקדו באור. ומכיתה ז' החשיכו את האולם, והריקודים היו באולטרא סגול.
האם יש בעיה הלכתית לראות ריקודים של בנות בנות 12- 13 או יותר? אם כן, מה ההבדל לגיל 9-10, אם יש בכלל?
האם מדובר על גדרי צניעות, או על איסור אחר? אשמח למקורות.

תשובה:

שלום רב,

אין ספק שאסור לגברים לראות נשים רוקדות. זה איסור ברור של הסתכלות בנשים.

ראה בשו"ת רדב"ז ח"ב סי' תש"ע:
"שאלת ממני אודיעך דעתי במה שאמרו אחרי ארי ולא אחרי אשה אם נוהג דין זה בארצות הללו שהנשים הולכות מכוסות מכף רגל ועד ראש ואין נגלה ממנה דבר שיוכל האדם להסתכל בו.
תשובה לא נתנו רז"ל דבריהם לשיעורין אלא כל הנשים שוות וכל המקומות שוים. ותו דאין הטעם משום שמסתכל במקום המגולה ממנה דבמקום אחר אמרו כל המסתכל בעקבה של אשה כאלו מסתכל במקום התורפה אלא עיקר הטעם הוא מפני שיבוא לידי הרהור ועל ידי הלוכה ותנועותיה אעפ"י שהיא מכוסה יבוא לידי הרהור דמי לא עסקינן דבזמן חכמי התלמוד היו הנשים הולכות מכוסות ואפ"ה אסרו".

לגבי גיל הצניעות בהסתכלות באישה. כתב החזון איש (או"ח סי' טז אות ח') שאין גיל להרהור והכל תלוי במראה של הילדה אם היא מעט בגרה כבר או עדיין לא. ולכן איני יודע להשיב לך על שאלה זו. ראה גם בשו"ת אור לציון (ח"ב פרק ו' אות יב) שכתב שבדרך כלל זה בגיל שש או שבע, והמקל יש לו על מי לסמוך. כלומר, את הכיוון של הגיל אתה רואה כבר בהתייחסות של הפוסקים…